Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με το "Όνομα χρήστη" σας και τον κωδικό ασφαλείας. Για όποιο πρόβλημα ή ερώτημα έχετε επικοινωνήστε με τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ.
Καλή διαμονή.
Καλωσορίσατε στη παρέα μας. Με μια εγγραφή εντελώς δωρεάν θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα ποστ των μελών μας. Μη διστάσετε να κάνετε μια εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα όνομα, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας κωδικός.
Όσοι γνωρίζετε και μπορείτε να συμβάλετε με τις γνώσεις και την ιδιότητά σας σε κάποιους τομείς (νομικά θέματα, λογιστικά, ψυχολογικά κλπ) παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές και συντονιστές μας για να σας κατατοπίσουν πως μπορείτε να προσφέρετε οικειοθελώς πάντα στα μέλη του φόρουμ. Η διαφήμιση θα είναι επακόλουθη.
Όσοι μπορείτε και έχετε κάποιο χρόνο για το φόρουμ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές να σας κάνουν συντονιστές συζητήσεων. Αυτό θα διευκολύνει πολύ κι εμάς και όλα τα μέλη που θα έχουν άμεση ανταπόκριση.
Ψηφοφορία
Είσαι ικανοποιημένος από την ανθελληνική λύση των κυβερνόντων;
Όχι!
100% / 44
Ναι!
0% / 0
Πρόσφατα Θέματα
Βρες τη λέξηΠαρ 28 Ιουν 2019, 13:03Προμηθέας
ΑφιερώσειςΠαρ 28 Ιουν 2019, 12:57Προμηθέας
Τι έκανα σήμερα;Πεμ 27 Ιουν 2019, 19:39Κώστας
To AIDS κι εμείς...Πεμ 30 Μάης 2019, 20:52Γατούλης
Πως μας βρήκες;Σαβ 17 Νοε 2018, 11:26Βασίλης
Κορυφαίοι συγγραφείς
1620 Δημοσιεύσεις - 28%
998 Δημοσιεύσεις - 17%
561 Δημοσιεύσεις - 10%
510 Δημοσιεύσεις - 9%
Πάνος (448)
448 Δημοσιεύσεις - 8%
440 Δημοσιεύσεις - 8%
345 Δημοσιεύσεις - 6%
315 Δημοσιεύσεις - 5%
315 Δημοσιεύσεις - 5%
293 Δημοσιεύσεις - 5%
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
7 Δημοσιεύσεις - 88%
1 Δημοσίευση - 13%
Κορυφαίοι συγγραφείς της εβδομάδας
1 Δημοσίευση - 50%
1 Δημοσίευση - 50%
Πόσο λεπτός-ή είστε;
ιδανικο βαρος
Παίξτε το πολύ έξυπνο παιχνίδι
Powered by SudokuKingdom.com

Μοιραστείτε
Πήγαινε κάτω
Μπαμπούλας
Μπαμπούλας
Web Master
Web Master
Αριθμός μηνυμάτων : 998
Ηλικία : 43
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Νέα στοιχεία για τον οικογενειακό κίνδυνο κατάθλιψης Empty Νέα στοιχεία για τον οικογενειακό κίνδυνο κατάθλιψης

Την / Το Δευ 01 Φεβ 2016, 20:33
Με βάση έρευνα τριάντα ετών σε 3 γενεές ανθρώπων με κατάθλιψη, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychiatry Research: Neuroimaging παρέχει καλύτερη κατανόηση του οικογενειακού κινδύνου για κατάθλιψη και το ρόλο που θα μπορούσε να παίζει η νευροπλαστικότητα στην αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης της νόσου.
Η έρευνα του Children's Hospital Los Angeles και του Columbia University, δείχνει σχέση μεταξύ συγκεκριμένης ποικιλομορφίας για τη σεροτονίνη, που βρίσκεται σε υψηλότερη συχνότητα σε όσους έχουν κίνδυνο κατάθλιψης λόγω οικογενειακού ιστορικού και σε όσους εμφανίζουν στη συνέχεια μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο.
Προηγούμενη έρευνα του Bradley S. Peterson, του Children's Hospital Los Angeles, έδειξε ότι άνθρωποι με οικογενειακό κίνδυνο κατάθλιψης-είτε έχουν εμφανίσει συμπτώματα κατάθλιψης στο παρελθόν είτε όχι- έχουν τάση λέπτυνσης ορισμένων περιοχών του φλοιού. Επιπλέον εγκεφαλική απώλεια συμβαίνει σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου σε όσους δείχνουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Αρκετά γονίδια έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη- ιδιαίτερα όσα αλλάζουν τη σηματοδότηση σεροτονίνης.

Μια γενετική ποικιλομορφία που βρίσκεται στην περιοχή προαγωγού του μεταφορέα σεροτονίνης φάνηκε να επηρεάζει τη συγκεκριμένη εγκεφαλική απώλεια.
Η έρευνα ανακάλυψε ότι μεταξύ όσων είχαν χαμηλό κίνδυνο κατάθλιψης, η γονιδιακή ποικιλομορφία "S" (short) συνδεόταν με πιο λεπτό φλοιό σε σχέση με όσους είχαν τη γονιδιακή ποικιλομορφία "L" (long).
Ωστόσο, σε ανθρώπους με υψηλό κίνδυνο κατάθλιψης λόγω οικογενειακού ιστορικού, η σχέση ήταν ανεστραμμένη και περισσότερη λέπτυνση του φλοιού βρισκόταν σε όσους είχαν τη γονιδιακή ποικιλομορφία"L".
Επιπλέον, όσοι είχαν τη γονιδιακή ποικιλομορφία "S" αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης σε σχέση με όσους είχαν την ποικιλομορφία "L" όταν εκτίθεντο στο ίδιο είδος και ποσότητα παραγόντων στρες.
Ο ερευνητής Ravi Bansal, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η πλαστικότητα του εγκεφάλου επίσης παίζει ρόλο στην κατάθλιψη.

Μια υπόθεση είναι ότι όσοι έχουν τη γενετική ποικιλομορφία "L" μπορεί ενδεχομένως να προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον τους. Όσοι έχουν την ποικιλομορφία "S" φαίνεται πως έχουν χαμηλότερη εγκεφαλική πλαστικότητα και ίσως λιγότερους παράγοντες αναπλήρωσης στον εγκέφαλο που τους επιτρέπει να προσαρμόζονται σε δύσκολες συνθήκες.
Η έρευνα εξέτασε μαγνητικές τομογραφίες 120 ανθρώπων, με υψηλό και χαμηλό οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης καθώς και γενοτυπικά στοιχεία.
 

Πηγές: Psychiatry Research: Neuroimaging.

_________________
Θεός τοις αργούσιν ου παρίσταται.
Σκαιοίσι πολλοίς είς σοφός διόλλυται.
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης