Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με το "Όνομα χρήστη" σας και τον κωδικό ασφαλείας. Για όποιο πρόβλημα ή ερώτημα έχετε επικοινωνήστε με τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ.
Καλή διαμονή.
Καλωσορίσατε στη παρέα μας. Με μια εγγραφή εντελώς δωρεάν θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα ποστ των μελών μας. Μη διστάσετε να κάνετε μια εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα όνομα, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας κωδικός.
Όσοι γνωρίζετε και μπορείτε να συμβάλετε με τις γνώσεις και την ιδιότητά σας σε κάποιους τομείς (νομικά θέματα, λογιστικά, ψυχολογικά κλπ) παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές και συντονιστές μας για να σας κατατοπίσουν πως μπορείτε να προσφέρετε οικειοθελώς πάντα στα μέλη του φόρουμ. Η διαφήμιση θα είναι επακόλουθη.
Όσοι μπορείτε και έχετε κάποιο χρόνο για το φόρουμ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές να σας κάνουν συντονιστές συζητήσεων. Αυτό θα διευκολύνει πολύ κι εμάς και όλα τα μέλη που θα έχουν άμεση ανταπόκριση.
Ψηφοφορία
Είσαι ικανοποιημένος από την ανθελληνική λύση των κυβερνόντων;
Όχι!
100% / 44
Ναι!
0% / 0
Πρόσφατα Θέματα
ΑφιερώσειςΚυρ 21 Απρ 2019, 13:10Ηρακλής
Πως μας βρήκες;Σαβ 17 Νοε 2018, 11:26Βασίλης
Στον ΟΑΕΔΤετ 31 Οκτ 2018, 15:10Τσίμπρακας
Κορυφαίοι συγγραφείς
1555 Δημοσιεύσεις - 27%
979 Δημοσιεύσεις - 17%
561 Δημοσιεύσεις - 10%
500 Δημοσιεύσεις - 9%
440 Δημοσιεύσεις - 8%
Πάνος (435)
435 Δημοσιεύσεις - 8%
340 Δημοσιεύσεις - 6%
315 Δημοσιεύσεις - 6%
293 Δημοσιεύσεις - 5%
285 Δημοσιεύσεις - 5%
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
26 Δημοσιεύσεις - 19%
15 Δημοσιεύσεις - 11%
15 Δημοσιεύσεις - 11%
14 Δημοσιεύσεις - 10%
13 Δημοσιεύσεις - 10%
12 Δημοσιεύσεις - 9%
10 Δημοσιεύσεις - 7%
10 Δημοσιεύσεις - 7%
10 Δημοσιεύσεις - 7%
10 Δημοσιεύσεις - 7%
Κορυφαίοι συγγραφείς της εβδομάδας
6 Δημοσιεύσεις - 38%
5 Δημοσιεύσεις - 31%
4 Δημοσιεύσεις - 25%
1 Δημοσίευση - 6%
Πόσο λεπτός-ή είστε;
ιδανικο βαρος
Παίξτε το πολύ έξυπνο παιχνίδι
Powered by SudokuKingdom.com

Μοιραστείτε
Πήγαινε κάτω
Μπαμπούλας
Μπαμπούλας
Web Master
Web Master
Αριθμός μηνυμάτων : 979
Ηλικία : 42
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε άνοια Empty Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε άνοια

Την / Το Δευ 01 Φεβ 2016, 20:35
Οι άνθρωποι πρέπει να βρουν τρόπους να μειώσουν το χρόνιο στρες και το άγχος στη ζωή τους αλλιώς μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης ,ακόμα και άνοιας προειδοποιεί επισκόπηση.
Υπάρχει ‘’εκτεταμένη επικάλυψη’’ της νευρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου στο άγχος και στο φόβο, που μπορεί ενδεχομένως να εξηγεί τη σχέση μεταξύ του χρόνιου στρες και της ανάπτυξης νευροψυχιατρικών διαταραχών, όπως κατάθλιψη και νόσο του Alzheimer, έδειξαν τα ευρήματα.
Το χρόνιο στρες είναι παθολογική κατάσταση που προκαλείται από παρατεταμένη δραστηριοποίηση της φυσιολογικής οξείας ανταπόκρισης στο στρες, που μπορεί να φέρει χάος στο ανοσοποιητικό, μεταβολικό και καρδιαγγειακό σύστημα και να οδηγήσει σε εκφύλιση του ιππόκαμπου.
Η ερευνήτρια Linda Mah, του University of Toronto, δήλωσε ότι το παθολογικό άγχος και το χρόνιο στρες συνδέονται με δομική εκφύλιση και βλάβη στη λειτουργία του ιππόκαμπου, που μπορεί ενδεχομένως να ευθύνεται για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νευροψυχιατρικών διαταραχών, όπως κατάθλιψη και άνοια.
Το άγχος και ο φόβος θεωρούνται φυσιολογικό μέρος της ζωής όταν είναι προσωρινά και περιστασιακά, όπως το άγχος που εμφανίζεται πριν από μια εξέταση. Ωστόσο, όταν οι οξείες συναισθηματικές αντιδράσεις είναι πιο συχνές ή χρόνιες μπορούν να παρεμβληθούν σημαντικά με καθημερινές δραστηριότητες εκτιμούν οι ερευνητές στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Current Opinion in Psychiatry.
Η επισκόπηση, επίσης υπέδειξε ότι η βλάβη στον ιππόκαμπο λόγω του στρες δεν είναι εντελώς μη αναστρέψιμη, κατέληξε η Mah. Εξέτασε πρόσφατες ενδείξεις από έρευνες για το στρες και το φόβο σε πειραματόζωα, καθώς και νευροαπεικονιστικές έρευνες άγχους σε υγιείς ανθρώπους και κλινικούς πληθυσμούς.
 

Πηγές: Current Opinion in Psychiatry.

_________________
Θεός τοις αργούσιν ου παρίσταται.
Σκαιοίσι πολλοίς είς σοφός διόλλυται.
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης