Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα που έγινε σε 1500 υπαλλήλους γραφείου, 1 στους 3 έχει κοιμηθεί πάνω στο γραφείο του! Οι πιο πολλοί, δείχνουν πως συγκεντρώνονται πάνω σε ένα σωρό από χαρτιά, όταν στη πραγματικότητα ξεκλέβουν μερικά λεπτά ύπνου. Το αστείο της υπόθεσης είναι… ότι, ενώ αρκετούς τους έχουν πιάσει στα πράσα, μόνο 10% έχει παραδεχτεί ότι κοιμόταν.
Μάλιστα αρκετοί από τους υπαλλήλους που κοιμούνται στο γραφείο ροχαλίζουν κιόλας! Βέβαια αν είχαν την συσκευή που σώζει από το ροχαλητό ή το χάπι κατά του ροχαλητού, δεν θα είχαν αυτό το πρόβλημα!
Πάντως κατά κύριο λόγο, ο ύπνος στο γραφείο προκαλείται από την έλλειψη ύπνου στο σπίτι. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα είναι πιο συχνό όταν ο υπάλληλος έχει χάσει πάνω από 3 ώρες ύπνου. Η έλλειψη ύπνου όμως εκτός από επικίνδυνη, μπορεί να προκαλέσει και πρόωρο θάνατο, ειδικά αν κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα!
Συνήθως αυτή η αϋπνία προκαλείται από μία σύγχρονη ασθένεια που ονομάζεται ψηφιακή αϋπνία. Αν και εσείς υποφέρετε από αϋπνία, καλό είναι να δείτε τι μπορείτε να φάτε έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε με ησυχία το βράδυ.
Τέλος θα μπορούσε η επιχείρηση να πάρει κάποια μέτρα για να αποφύγει αυτά τα περιστατικά. Σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις (στο εξωτερικό φυσικά Razz) έχουν θεσπίσει τον ύπνο του υπαλλήλου, όπου ο υπάλληλος μπορεί να κοιμηθεί για 45 λεπτά. Σύμφωνα με μία έρευνα αυτός ο υπνάκος κάνει τον υπάλληλο να αποδίδει καλύτερα και να χαλαρώνει.
Εσάς σας έχει πιάσει ο ύπνος στη δουλειά;

_________________
Θεός τοις αργούσιν ου παρίσταται.
Σκαιοίσι πολλοίς είς σοφός διόλλυται.