Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με το "Όνομα χρήστη" σας και τον κωδικό ασφαλείας. Για όποιο πρόβλημα ή ερώτημα έχετε επικοινωνήστε με τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ.
Καλή διαμονή.


Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με το "Όνομα χρήστη" σας και τον κωδικό ασφαλείας. Για όποιο πρόβλημα ή ερώτημα έχετε επικοινωνήστε με τους συντονιστές και διαχειριστές του φόρουμ.
Καλή διαμονή.

Ελλαδάρα σ' αγαπώ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ελλαδάρα σ' αγαπώΣύνδεση

Η Ελλάδα σε ανάγκη και οι Έλληνες όλοι ενωμένοι

Καλωσορίσατε στη παρέα μας. Με μια εγγραφή εντελώς δωρεάν θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα ποστ των μελών μας. Μη διστάσετε να κάνετε μια εγγραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα όνομα, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας κωδικός.
Όσοι γνωρίζετε και μπορείτε να συμβάλετε με τις γνώσεις και την ιδιότητά σας σε κάποιους τομείς (νομικά θέματα, λογιστικά, ψυχολογικά κλπ) παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές και συντονιστές μας για να σας κατατοπίσουν πως μπορείτε να προσφέρετε οικειοθελώς πάντα στα μέλη του φόρουμ. Η διαφήμιση θα είναι επακόλουθη.
Όσοι μπορείτε και έχετε κάποιο χρόνο για το φόρουμ επικοινωνήστε με τους διαχειριστές να σας κάνουν συντονιστές συζητήσεων. Αυτό θα διευκολύνει πολύ κι εμάς και όλα τα μέλη που θα έχουν άμεση ανταπόκριση.

descriptionΆγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και θαυματουργοί EmptyΆγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και θαυματουργοί

more_horiz
Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και θαυματουργοί %CE%91%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9%20%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B9
Οι άγιοι Ανάγυροι Κοσμάς και Δαμιανός, καταγόντουσαν από την Ασία. Την μητέρα τους την έλεγαν Θεοδότη και δίδαξε στους γιούς της την χριστιανική πίστη.
Τα δύο αδέλφια σπούδασαν πολλές επιστήμες.Επέλεξαν όμως να επιδοθούν είς την ιατρική χωρίς να αμοίβονται. Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, αλλά και των ζώων χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι' αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι.
Έτσι ταπεινά αφού έζησαν σε όλη τους τη ζωή πέθαναν ειρηνικά και ετάφησαν στην τοποθεσία Φερεμά.
Η μνήμη τους γιορτάζεται στην 1η Νοεμβρίου.

Αγιοι Αναργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, οι Ρωμαίοι.
Οι εκ Ρώμης Κοσμάς και Δαμιανός, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Καρίνου και Νουμεριανού περί το 284 μ.χ. Και αυτοί ήταν ιατροί και θεράπευαν χωρίς να παίρνουν χρήματα. Κάποιοι Ρωμαίοι τους κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα ότι θεραπεύουν με μάγια και εκείνος διέταξε να τους συλλάβουν.
Πριν συλληθούν οι δύο γιατροί πήγαν μόνοι τους στον αυτοκράτορα Καρίνο και παραδόθηκαν.
Εκεί όχι μόνο δεν άλλαξαν την πίστη τους αλλά θεραπεύοντας τον ίδιο τον αυτοκράτορα τον έκαναν να πίστεψει και ο ίδιος. Μετά από αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι.
Δυστυχώς ο ίδιος ο δάσκαλός τους, που τους είχε διδάξει την ιατρική επιστήμη λόγω ζήλια, τους παρέσυρε στο βουνό τάχα να μαζέψουν βότανα και εκεί λιθοβολήθηκαν.
Η μνήμη τους γιορτάζεται στην 1η Ιουλίου

Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός από Αραβία.
Πήγαιναν και αυτοί από χωριό σε χωριό θεραπεύοντας όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή των ασθενών τους χωρίς αμοιβή.
Έζησαν όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός περί το 292 μ.χ. Την εποχή εκείνη μαζί με άλλους τρείς αδελφούς τους πήγαν στην πόλη Αιγαίς της Λυκίας να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες.
Ο εκεί ηγεμόνας Λυσίας, τους συνέλαβε για την χριστιανική τους πίστη μαζί με τους συνεργάτες αδελφούς τους, τον Λεόντιο, τον Ανθιμο και τον Ευπρέπιο.
Βασανίστηκαν, τους πέταξαν στη θάλασσα, τους έβαλαν σε φωτιά και τέλος τους σταύρωσαν αλλά θαυματουργικά δεν πέθαναν.
Τέλος τους αποκεφάλισαν. Η εκκλησία γιορτάζει την μνήμη των πέντε μαρτύρων μαζί στις 17 Οκτωβρίου.

Ιερά Λείψανα: 
Τμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά υπάρχουν στις Μονές Διονυσίου και Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Τμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δαμιανού υπάρχουν στις Μονές Διονυσίου και Παντοκράτορος Αγίου Όρους και στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό Ρώμης που φέρει το όνομά του..

Πηγή:

_________________

«[…] Ἔχω βαρεθεῖ νὰ ἀκούω καὶ νὰ διαβάζω περὶ τοῦ «κατηχητικοῦ» χαρακτήρα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν […] Οἱ μαθητὲς θέλουν – καὶ συχνὰ οἱ ἀλλόθρησκοι πολὺ περισσότερο, εἴτε ἀρέσει σὲ μερικοὺς εἴτε ὄχι – νὰ τοὺς πεῖς πέντε σταράτες κουβέντες γιὰ τὸν Χριστό, τὴν Ἐκκλησία καὶ τὴν σύγχρονη ζωή».


privacy_tip Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης