Δεν επιτρέπεται ένας παίκτης να αποκαλύψει δημοσίως το ρόλο του. Απαγορεύεται να βγει για παράδειγμα κάποιος και να πει "Είμαι ο Πληροφοριοδότης". Πρέπει να φέρεστε "έξυπνα" και να δικαιολογείτε με κάποιον τρόπο αυτά που λέτε (Όχι δηλαδή κάτι του στυλ “ξέρω ότι είναι αθώος, γιατί είμαι ντετέκτιβ και το είδα τη νύχτα”). Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης παραβιάσει αυτόν τον κανόνα, η ΣΕ έχει το δικαίωμα να ορίσει για αυτόν κάποια ποινή, όπως η οριστική αποχώρηση του παίκτη αυτού από το παιχνίδι με ή χωρίς αποκάλυψη ρόλου και ιδιότητας (αναλόγως τις περιστάσεις και την κρίση της).

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να δημοσιοποιήσει την επικοινωνία του με τη ΣΕ (πμ, msn, Skype κλπ) με οποιοδήποτε τρόπο (print screen, link κλπ). Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο ντετέκτιβ να βγάλει print screen του πμ της ΣΕ που του απαντάει στην ερώτηση αν ο Χ είναι μαφιόζος, δεν μπορεί η μάγισσα ομοίως να βγάλει το πμ με το θύμα που της στέλνεται κάθε βράδυ, δεν μπορεί κάποιος που χρησιμοποίησε την κάρτα χρησμός της Πυθίας να δημοσιοποιήσει το πμ με την απάντηση της ΣΕ και πάει λέγοντας. Αν η ΣΕ διαπιστώσει ότι συνέβη κάποια τέτοια δημοσιοποίηση, ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης και το πόσο αυτή η δημοσιοποίηση επηρεάζει το παιχνίδι, είναι στην κρίση της να προχωρήσει στις ανάλογες ποινές (από διαγραφή του ποστ, άμεση προφυλάκιση του παίκτη ή και οριστική αποχώρηση από το παιχνίδι).

Φαντάσματα θεωρούνται οι παίκτες που δολοφονούνται το μεσημέρι, που φεύγουν με ψηφοφορία στις 20:00 ή που φεύγουν με την κάρτα Άμεση προφυλάκιση.

Όποιος παίκτης δολοφονείται το μεσημέρι ΔΕΝ αποκαλύπτει το ρόλο του και δεν έχει δικαίωμα για τελευταία λόγια. Όποιος παίκτης φεύγει από ψηφοφορία στις 20:00 έχει δικαίωμα για ένα μόνο ποστ με τελευταία λόγια, στα οποία φυσικά δεν αποκαλύπτει το ρόλο του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μαθευτεί η ταυτότητα κάποιου φαντάσματος, όπως για παράδειγμα η κάρτα "ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ" ή μέσω του Μέντιουμ. Επίσης, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξαναμπεί στο παιχνίδι (μέσω της κάρτας "ΝΕΚΡΟΦΑΝΕΙΑ") ή να κληθεί να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει (μέσω της κάρτας "ΗΧΩ ΑΠ' ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ") οπότε όλα τα φαντάσματα πρέπει να παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα το παιχνίδι.

Σε περίπτωση που το θύμα δολοφονίας σωθεί με κάποιον τρόπο (γιατρός, μάγισσα, αλεξίσφαιρο κλπ), ο αφηγητής ΔΕΝ λέει με ποιον τρόπο σώθηκε ή γενικότερα ότι σώθηκε. Αναφέρεται απλά ότι «δεν υπήρξε θύμα».

Οι παίκτες που θα έχουν κάποιο ρόλο, θα πρέπει να στέλνουν πμ στη ΣΕ όταν ξεκινάει η νύχτα (δηλαδή μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από ψηφοφορία ή γενικά μετά τις 20:10) με την ενέργεια τους. Πχ ο Ντετέκτιβ θα λέει ποιον θέλει να ελέγξει, ο Γιατρός ποιον θέλει να σώσει κλπ. Οι δολοφόνοι θα συνεννοούνται μεταξύ τους πρώτα και μετά ο Αρχιμαφιόζος θα είναι υπεύθυνος να στείλει στη ΣΕ το θύμα, καθώς και ποιος από τους μαφιόζους θα εκτελέσει τη δολοφονία μέχρι και τις 03:00, ώστε να προλάβει να ενημερωθεί και η μάγισσα. Δεν επιτρέπεται να επιλεχθεί ο ίδιος μαφιόζος για 2 συνεχόμενες δολοφονίες παρά μόνο αν δε γίνεται αλλιώς (αν πχ έχουν πεθάνει όλοι οι υπόλοιποι και έχει μείνει ένας).

Στην αρχή του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες θα παίρνουν (μέσω πμ από την ΣΕ) από δύο κάρτες ίντριγκας και στην συνέχεια από μία ακόμα κάρτα κάθε εβδομάδα. Όλες οι κάρτες, καθώς και οι ώρες που είναι νόμιμο να παιχτούν, αναλύονται παρακάτω Αν έχετε κάποια απορία, καλύτερα να ρωτάτε τη ΣΕ για να μη γίνει κάποιο λάθος.

Αν δεν χρησιμοποιήσετε τις κάρτες σας κάποια εβδομάδα, τότε δεν τις χάνετε. Μπορείτε να τις κρατήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε την επόμενη εβδομάδα.

Οι κάρτες ίντριγκας είναι μυστικές μεταξύ των πολιτών, όχι όμως και των δολοφόνων, οι οποίοι μπορούν άνετα να μπλοφάρουν τους πολίτες.

Όταν κάποιος παίκτης κάνει δύο συνεχόμενες απουσίες ή 3 συνολικά, αποχωρεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το παιχνίδι και ανακοινώνεται σε όλους ο ακριβής ρόλος του μαζί με οποιαδήποτε ιδιότητα τυχόν έχει (πχ μάγισσα, μέντιουμ κλπ). Σε περίπτωση που η ψηφοφορία ακυρωθεί για κάποιο λόγο (πχ με την κάρτα Άμεση προφυλάκιση), η απουσία μετράει κανονικά για κάποιον που δεν είχε ψηφίσει μέχρι τις 20:00. Αν, όμως κάποιος ψηφίσει για αποχώρηση έναν παίκτη ο οποίος το μεσημέρι φύγει με δολοφονία, τότε ο παίκτης που τον ψήφισε δεν παίρνει απουσία, απλά η ψήφος του θεωρείται άκυρη.

Μία διευκρίνιση για 2 ρόλους: Τον Διεφθαρμένο Αστυνομικό και τον Αντίπαλο Μαφιόζο. Κανείς από τους δύο δεν συμμετέχει στις δολοφονίες. Έχουν όμως κάποιες ιδιαιτερότητες. Ο Διεφθαρμένος Αστυνομικός συγκεκριμένα, θέλει να κερδίσουν οι μαφιόζοι (παρ' όλο που δεν τους γνωρίζει) και αυτό προσπαθεί να κάνει μέσα από τη συζήτηση. Αν ο Ντετέκτιβ, το Μέντιουμ ή κάποια κάρτα, αποκαλύψει σε άλλον παίκτη την ταυτότητα του, τότε θα μάθει ότι είναι πολίτης, παρόλο που είναι "κακός". Το αντίθετο ισχύει με τον Αντίπαλο Μαφιόζο. Αν κάποιος παίκτης ρωτήσει για το ρόλο του, τότε θα ενημερωθεί ότι είναι μαφιόζος, παρ' όλο όμως που αυτός προσπαθεί να κερδίσουν οι πολίτες και να εξοντωθούν οι άλλοι μαφιόζοι.

Μετά την ψηφοφορία των 20:00 θα υπάρχουν 5 λεπτά παράταση όπου μπορείτε να αλλάξετε μόνο ΜΙΑ φορά την ψήφο σας χωρίς αιτιολόγηση. Ύστερα θα κλειδώνεται το θέμα. Οποιοδήποτε ποστ γίνει σε εκείνο το 5λεπτο με σχόλια ή ερωτήσεις ή οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα όνομα για την ψηφοφορία, θα διαγράφεται χωρίς δικαιολογία.

Ο ρόλος και η ιδιότητα κάποιου παίκτη εμφανίζονται μόνο όταν αυτός φύγει οριστικά από το παιχνίδι και υπάρχουν μόνο τρεις τρόποι για να φύγει κάποιος οριστικά από το παιχνίδι: 1) κάρτα τυμβωρυχία 2) απουσίες (ή οικειοθελής αποχώρηση) 3) ποινή σε περίπτωση που αποκαλύψει σε κάποιον τον ρόλο του έμμεσα ή άμεσα (κατά την κρίσης της ΣΕ).

Μόνο όσοι βγαίνουν από ψηφοφορία έχουν δικαίωμα για τελευταία λόγια και ποτέ δεν ανακοινώνει η ΣΕ το πως σκοτώθηκε ή δεν σκοτώθηκε κάποιος. Στη ανακοίνωση της δολοφονίας θα λένε "μόνο υπήρχαν 1, 2, 3 θύματα" και τα ονόματα τους ή " δεν υπήρξε κανένα θύμα απόψε". Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα σκεφτούν οι πολίτες και να κάνουν εικασίες μόνο. Να μην μπορούν, δηλαδή, να είναι σίγουροι για το τι συνέβη.

Το παιχνίδι λήγει όταν όλοι οι δολοφόνοι γίνουν φαντάσματα (συμπεριλαμβανομένου και του αντίπαλου μαφιόζου, σε περίπτωση που πεθάνουν όλοι οι δολοφόνοι κι αυτός πάρει τη θέση τους) ή όταν το σύνολο των δολοφόνων είναι μεγαλύτερος αριθμός από όλων των υπολοίπων.

Απλό κάρφωμα: Είναι δυνατό να γίνει μία φορά σε όλο το παιχνίδι, οι μαφιόζοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν το απλό κάρφωμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν δύο ή περισσότεροι δολοφόνοι. Με το απλό κάρφωμα ενός εκ των πληροφοριοδότη ή ντεντέκτιβ από τους δολοφόνους, εάν αυτό είναι έγκυρο, ο παίχτης τον οποίο κάρφωσαν αποχωρεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ και πραγματοποιείται η τρέχουσα δολοφονία από τον έτερο δολοφόνο. Δεν είναι ανάγκη να δηλωθεί ποιος εκ των δύο (ντεντέκτιβ ή πληροφοριοδότης) είναι ο ρόλος που υποδεικνύεται. Εάν το κάρφωμα δεν είναι έγκυρο, ο δολοφόνος που έκανε το κάρφωμα πεθαίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και γίνεται δολοφονία εκείνη την ημέρα (την οποία πραγματοποιεί ο έτερος δολοφόνος). Επίσης, ο αφηγητής ανακοινώνει απλώς ότι δολοφονήθηκαν και δεν αναφέρει τι ήταν ο καθένας (λέει δηλαδή απλά: «υπήρξαν δύο θύματα, ο Χ κι ο Ψ). Το κάρφωμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όχι όμως 20:00 – 20:10, το αποτέλεσμα όμως ανακοινώνεται την ώρα της ανακοίνωσης της δολοφονίας το μεσημέρι.

Κάρφωμα-Μακελειό: Μια φορά σε όλο το παιχνίδι οι δολοφόνοι αν είναι τρεις ή περισσότεροι μπορούν να καρφώσουν τον πληροφοριοδότη ΚΑΙ τον ντεντέκτιβ. Δεν είναι ανάγκη να δηλωθεί ποιος εκ των δύο (ντεντέκτιβ ή πληροφοριοδότης) είναι ο ρόλος που υποδεικνύεται.

Υπάρχουν τρία σενάρια
α) αστοχούν και στα δύο καρφώματα,, αποτέλεσμα: πεθαίνουν οι δύο δολοφόνοι που κάρφωσαν και βγαίνουν από το παιχνίδι ΟΡΙΣΤΙΚΑ, πραγματοποιείται η δολοφονία από τον τρίτο δολοφόνο
β) βρίσκουν το ένα από τα δύο. Ο δολοφόνος που αστόχησε πεθαίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ισχύει ότι ισχύει στο κανονικό κάρφωμα
γ) Επιτυγχάνουν και στα δύο καρφώματα. Βγαίνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ο πληροφοριοδότης, ο ντεντέκτιβ, το μέντιουμ και το άτομο που επέλεξαν για δολοφονία (γίνεται φάντασμα, μπορεί να επανέλθει). Εάν κάποιος από τα παραπάνω είναι ήδη εκτός παιχνιδιού τότε δεν αποχωρεί οριστικά και ισχύει ότι ισχύει και στο απλό κάρφωμα

Αν επιτύχει ή αποτύχει το κάρφωμα η ΣΕ παρουσιάζει τις συνέπειες σαν δολοφονίες και ανακοινώνει ποιοί παίχτες βγαίνουν οριστικά χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι δολοφόνοι ή πολίτες. Οι παίχτες οφείλουν να καταλάβουν τι ρόλο είχαν τα θύματα.
Στο κάρφωμα-μακελειό ισχύουν όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν και για το απλό κάρφωμα. Εάν οι δολοφόνοι αποτολμήσουν να καρφώσουν δύο άτομα με κίνδυνο να έχουν δύο απώλειες και επιτύχουν σημαίνει ότι και οι δύο βοηθοί των πολιτών αρνήθηκαν να παίξουν συνετά και με αυτό το τρόπο είναι θεμιτό να έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

Ως εκ τούτου πρέπει αυτοί που έχουν ρόλους να παίζουν προσεκτικά και να μην καρφώνονται και να μην παίρνουν στο λαιμό τους πολίτες.

Το κάρφωμα μπορεί να το κάνει ΚΑΙ ο αρχιμαφιόζος αν επιθυμεί

_________________
Θεός τοις αργούσιν ου παρίσταται.
Σκαιοίσι πολλοίς είς σοφός διόλλυται.