- ΜπαμπούλαςWeb MasterΤα έκανες 100!Όποιος γράφει τα πρώτα 100 μηνύματα!Για πάντα εδώ!Για τους Θαμώνες του Φόρουμ!
- FRole : Σχεδίαση Φόρουμ
GRole : Coach Specialist
Αριθμός μηνυμάτων : 384
Ηλικία : 48
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αποστείρωση γυάλινων βάζων
Παρ 01 Ιουν 2012, 11:17
Για να συντηρήσουμε σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού ή τουρσιά χρειαζόμαστε αποστειρωμένα βάζα.
Τοποθετούμε τα βάζα όρθια (χωρίς τα καπάκια τους) σε μια κατσαρόλα, στον πάτο της οποίας βάζουμε μια μεταλλική σχάρα για να μην ακουμπάνε στον πάτο του σκεύους.
Ανάμεσα στα βάζα τοποθετούμε μια βαμβακερή πετσέτα, ώστε να μην χτυπήσουν μεταξύ τους και σπάσουν. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα ζεστό νερό. Προσοχή! Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε όταν βράσει να μην μπαίνει μέσα στα βάζα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει μετράμε άλλα 5’ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα βάζα πρέπει να είναι τελείως στεγνά πριν αποθηκεύσουμε οτιδήποτε.
Τοποθετούμε τα βάζα όρθια (χωρίς τα καπάκια τους) σε μια κατσαρόλα, στον πάτο της οποίας βάζουμε μια μεταλλική σχάρα για να μην ακουμπάνε στον πάτο του σκεύους.
Ανάμεσα στα βάζα τοποθετούμε μια βαμβακερή πετσέτα, ώστε να μην χτυπήσουν μεταξύ τους και σπάσουν. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα ζεστό νερό. Προσοχή! Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε όταν βράσει να μην μπαίνει μέσα στα βάζα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει μετράμε άλλα 5’ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα βάζα πρέπει να είναι τελείως στεγνά πριν αποθηκεύσουμε οτιδήποτε.
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης