- ΑναντικατάστατοςΕυεργέτεςΤα έκανες 100!Όποιος γράφει τα πρώτα 100 μηνύματα!Για πάντα εδώ!Για τους Θαμώνες του Φόρουμ!
- FRole : Οργάνωση Θεμάτων
GRole : Coach lvl 10-14
Αριθμός μηνυμάτων : 102
Ηλικία : 38
Τόπος : Κατερίνη
Καλό Κρέας. Το γνωρίζετε;
Τετ 13 Ιουν 2012, 23:42
Κρέας, τόσο πολύτιμο για τον οργανισμό μας. Στο άκουσμα του δεν αντιστέκονται εύκολα και όταν κάνει την εμφάνιση του σε μπουφέ, είναι πάντα η κυρίαρχη επιλογή όλων.
Ένα τόσο δημοφιλή προϊόν πρέπει να το γνωρίζουμε αλλά και να το αναγνωρίζουμε. Παρακάτω θα αναλύσω κάποια στοιχεία αλλά και μυστικά του κρέατος.
Θα πρέπει ο προμηθευτής μας να μας αποδεικνύει την προέλευση του. Με τα στοιχεία του κάνουμε αξιολόγηση και όταν το εγκρίνουμε μπορούμε να πάρουμε το ίδιο. Αυτό δεν ισχύει μόνο στη μαζική εστίαση. Ακόμη και στο σπίτι μας μπορούμε να αναλύσουμε ένα προϊόν πολύ απλά με την διαδικασία της γεύσης και της απόδοσης.
Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που θα πάρουμε από τον χασάπη στο Ιντερνέτ και να μάθουμε για την συγκεκριμένη φυλή του ζώου. Προτιμότερο θα είναι να επιλέξουμε μια φυλή ελευθέρας βοσκής.
Όταν γίνουμε σίγουροι για το προϊόν που θέλουμε μόνο τότε κάνουμε μια παραγγελία στον χασάπη το πολύ μια εβδομάδα πριν.
Όταν το κρέας είναι φρέσκο βρίσκονται οι μύες του σε ένταση. Αυτό το κάνει αρκετά σκληρό. Εάν στεγνώσει το κρέας είναι πιο ισορροπημένη η γεύση του. Καλή χαλάρωση στο κρέας γίνεται στις 20 ημέρες από τη σφαγή.
Μύθο θα χαρακτηρίσω το γεγονός ότι το πιο ακριβό κομμάτι του κρέατος είναι και το πιο καλό. Καλά είναι τα κομμάτια που είναι κατάλληλα για τον σκοπό μας.
Rib eye: Γευστικό κομμάτι με λίγο λίπος γι αυτό είναι ιδανικό για σχάρα. Θα χρειαστεί μεγάλη όρεξη καθώς σερβίρεται χοντρά κομμένο.
Ένα τόσο δημοφιλή προϊόν πρέπει να το γνωρίζουμε αλλά και να το αναγνωρίζουμε. Παρακάτω θα αναλύσω κάποια στοιχεία αλλά και μυστικά του κρέατος.
Θα πρέπει ο προμηθευτής μας να μας αποδεικνύει την προέλευση του. Με τα στοιχεία του κάνουμε αξιολόγηση και όταν το εγκρίνουμε μπορούμε να πάρουμε το ίδιο. Αυτό δεν ισχύει μόνο στη μαζική εστίαση. Ακόμη και στο σπίτι μας μπορούμε να αναλύσουμε ένα προϊόν πολύ απλά με την διαδικασία της γεύσης και της απόδοσης.
Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που θα πάρουμε από τον χασάπη στο Ιντερνέτ και να μάθουμε για την συγκεκριμένη φυλή του ζώου. Προτιμότερο θα είναι να επιλέξουμε μια φυλή ελευθέρας βοσκής.
Όταν γίνουμε σίγουροι για το προϊόν που θέλουμε μόνο τότε κάνουμε μια παραγγελία στον χασάπη το πολύ μια εβδομάδα πριν.
Όταν το κρέας είναι φρέσκο βρίσκονται οι μύες του σε ένταση. Αυτό το κάνει αρκετά σκληρό. Εάν στεγνώσει το κρέας είναι πιο ισορροπημένη η γεύση του. Καλή χαλάρωση στο κρέας γίνεται στις 20 ημέρες από τη σφαγή.
Μύθο θα χαρακτηρίσω το γεγονός ότι το πιο ακριβό κομμάτι του κρέατος είναι και το πιο καλό. Καλά είναι τα κομμάτια που είναι κατάλληλα για τον σκοπό μας.
Rib eye: Γευστικό κομμάτι με λίγο λίπος γι αυτό είναι ιδανικό για σχάρα. Θα χρειαστεί μεγάλη όρεξη καθώς σερβίρεται χοντρά κομμένο.
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης